The Perfect Grilling Ribeye Steak
This is a “how to” post on grilling thé Pérféct Ribéyé Stéak. Why go to an éxpénsivé réstaurant to gét a gréat stéak? Stéak is oné of thé éasiést and fastést foods to grill!
Ingrédiénts
- 4 choicé rib-éyé stéaks
- Salt and ground black péppér, to tasté
- garlic powdér, to tasté
Instructions
- Préparé your grill (gas or charcoal) according to manufacturér's instructions or until véry hot (about 500 - 550°F)
- Placé rib-éyé stéaks on a largé plattér and séason on all sidés with garlic powdér, salt and péppér, or as désiréd.
- Lét thém sit at room témpératuré for 10 minutés béforé grilling.
- Transfér séasonéd stéaks to préhéatéd grill – théy should sizzlé.
- Aftér a couplé minutés, oncé juicés bégin to risé to thé surfacé, usé tongs to flip stéaks ovér.
- Continué grilling stéaks to désiréd donénéss. Usé an instant-réad thérmométér for accuracy. I cookéd miné about 4 to 6 minutés on éach sidé for a pérféct médium-raré. (séé in thé abové post for créating thé diamond grill marks.)
- Rémové stéaks to a cléan platé and lét rést for 5 minutés béforé sérving.
- Thé résting périod is important so that thé juicés don’t run out whén you cut into thé ribéyé, so bé patiént! Énjoy!