How To Cook The Perfect Grilling Ribeye Steak
Ìngrèdìènts
- 4 choìcè rìb-èyè stèaks
- Salt and ground black pèppèr, to tastè
- garlìc powdèr, to tastè
Ìnstructìons
- Prèparè your grìll (gas or charcoal) accordìng to manufacturèr's ìnstructìons or untìl vèry hot (about 500 - 550°F)
- Placè rìb-èyè stèaks on a largè plattèr and sèason on all sìdès wìth garlìc powdèr, salt and pèppèr, or as dèsìrèd.
- Lèt thèm sìt at room tèmpèraturè for 10 mìnutès bèforè grìllìng.
- Transfèr sèasonèd stèaks to prèhèatèd grìll – thèy should sìzzlè.
- Aftèr a couplè mìnutès, oncè juìcès bègìn to rìsè to thè surfacè, usè tongs to flìp stèaks ovèr.
- Contìnuè grìllìng stèaks to dèsìrèd donènèss. Usè an ìnstant-rèad thèrmomètèr for accuracy. Ì cookèd mìnè about 4 to 6 mìnutès on èach sìdè for a pèrfèct mèdìum-rarè. (sèè ìn thè abovè post for crèatìng thè dìamond grìll marks.)
- Rèmovè stèaks to a clèan platè and lèt rèst for 5 mìnutès bèforè sèrvìng.
- Thè rèstìng pèrìod ìs ìmportant so that thè juìcès don’t run out whèn you cut ìnto thè rìbèyè, so bè patìènt! Ènjoy!