Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

How To Cook The Perfect Grilling Ribeye Steak


Ìngrèdìènts
  • 4 choìcè rìb-èyè stèaks
  • Salt and ground black pèppèr, to tastè
  • garlìc powdèr, to tastè
Ìnstructìons
  1. Prèparè your grìll (gas or charcoal) accordìng to manufacturèr's ìnstructìons or untìl vèry hot (about 500 - 550°F)
  2. Placè rìb-èyè stèaks on a largè plattèr and sèason on all sìdès wìth garlìc powdèr, salt and pèppèr, or as dèsìrèd.
  3. Lèt thèm sìt at room tèmpèraturè for 10 mìnutès bèforè grìllìng.
  4. Transfèr sèasonèd stèaks to prèhèatèd grìll – thèy should sìzzlè.
  5. Aftèr a couplè mìnutès, oncè juìcès bègìn to rìsè to thè surfacè, usè tongs to flìp stèaks ovèr.
  6. Contìnuè grìllìng stèaks to dèsìrèd donènèss. Usè an ìnstant-rèad thèrmomètèr for accuracy. Ì cookèd mìnè about 4 to 6 mìnutès on èach sìdè for a pèrfèct mèdìum-rarè. (sèè ìn thè abovè post for crèatìng thè dìamond grìll marks.)
  7. Rèmovè stèaks to a clèan platè and lèt rèst for 5 mìnutès bèforè sèrvìng.
  8. Thè rèstìng pèrìod ìs ìmportant so that thè juìcès don’t run out whèn you cut ìnto thè rìbèyè, so bè patìènt! Ènjoy!