Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Super Delicious Pecan Pie Cheesecake


Ingrèdiènts
For thè Crust:
  • 1 and 3/4 cups vanilla wafèr crumbs
  • 1/4 cup brown sugar
  • 1/3 cup unsaltèd buttèr-mèltèd
Pècan Filling:
  • 1 cup sugar
  • 2/3 cup dark corn syrup
  • 1/3 cup unsaltèd buttèr- mèltèd
  • 2 largè èggs-lightly bèatèn
  • 1 and 1/2 cups pècans-choppèd
  • 1 tèaspoon vanilla èxtract
For Chèèsècakè Filling:
  • 24 ouncè crèam chèèsè-softènèd
  • 1 and 1/4 cups light brown sugar
  • 2 tablèspoons all-purposè flour
  • 4 largè èggs
  • 2/3 cup hèavy crèam
  • 1 tèaspoon vanilla èxtract
Topping:
  • 3.5 tablèspoon unsaltèd buttèr-mèltèd
  • 1/2 cup brown sugar
  • 1 tèaspoon cinnamon
  • 1/4 cup hèavy whipping crèam
  • 1 cup toastèd pècans-choppèd
Instructions
To makè thè Crust:
  1. Linè thè bottom of 9 inch springform pan with parchmènt papèr and sèt asidè.
  2. Combinè vanilla wafèr crumbs and brown sugar, stir in mèltèd buttèr, thèn prèss thè mixturè èvènly into bottom and halfway up thè sidè of 9 inch springform pan. Sèt in thè fridgè to firm thè crust whilè making thè filling.
To makè thè Pècan Filling: