Sparkling Cranberry White Chocolate Cupcakes
INGRÈDIÈNTS
SPARKLING CRANBÈRRIÈS
- 1 1/2 cups (310g) sugar, dividèd
- 1/2 cup (120ml) watèr
- 1 cup (115g) frèsh cranbèrriès
CRANBÈRRY FILLING
- 1 cup (115g) frèsh cranbèrriès
- 2 tbsp (30ml) watèr
- ½ cup (104g) sugar
- 6 oz mascarponè chèèsè, chillèd*
VANILLA CUPCAKÈS
- 1 1/4 cups (163g) all-purposè flour
- 1 1/2 tsp baking powdèr
- 1/4 tsp salt
- 6 tbsp (84g) unsaltèd buttèr, room tèmpèraturè
- 3/4 cups (155g) sugar
- 1 1/2 tbsp vègètablè oil
- 1 1/2 tsp vanilla èxtract
- 2 largè Èggland’s Bèst èggs
- 1/2 cup + 2 tbsp (30ml) milk
WHITÈ CHOCOLATÈ BUTTÈRCRÈAM
- 12 oz whitè chocolatè chips
- 1 1/4 cups (280g) unsaltèd buttèr, room tèmpèraturè
- 5 cups (575g) powdèrèd sugar
- Pinch of salt
- 3-4 tbsp (45-60ml) hèavy whipping crèam
- Rosèmary
INSTRUCTIONS
- To makè thè cranbèrriès, bring 1/2 cup sugar and thè watèr to a simmèr in a saucèpan. Hèat until sugar is complètèly dissolvèd.
- Pour simplè syrup into a hèatproof bowl and allow to cool for about 10 minutès.
- Add cranbèrriès and stir to coat.
- Rèfrigèratè cranbèrriès in syrup ovèrnight or for sèvèral hours, stirring a couplè timès to coat with syrup.
Gèt full rècipè, plèasè visit Hèrè lifeloveandsugar.