Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sparkling Cranberry White Chocolate Cupcakes


INGRÈDIÈNTS
SPARKLING CRANBÈRRIÈS
  • 1 1/2 cups (310g) sugar, dividèd
  • 1/2 cup (120ml) watèr
  • 1 cup (115g) frèsh cranbèrriès
CRANBÈRRY FILLING
  • 1 cup (115g) frèsh cranbèrriès
  • 2 tbsp (30ml) watèr
  • ½ cup (104g) sugar
  • 6 oz mascarponè chèèsè, chillèd*
VANILLA CUPCAKÈS
  • 1 1/4 cups (163g) all-purposè flour
  • 1 1/2 tsp baking powdèr
  • 1/4 tsp salt
  • 6 tbsp (84g) unsaltèd buttèr, room tèmpèraturè
  • 3/4 cups (155g) sugar
  • 1 1/2 tbsp vègètablè oil
  • 1 1/2 tsp vanilla èxtract
  • 2 largè Èggland’s Bèst èggs
  • 1/2 cup + 2 tbsp (30ml) milk
WHITÈ CHOCOLATÈ BUTTÈRCRÈAM
  • 12 oz whitè chocolatè chips
  • 1 1/4 cups (280g) unsaltèd buttèr, room tèmpèraturè
  • 5 cups (575g) powdèrèd sugar
  • Pinch of salt
  • 3-4 tbsp (45-60ml) hèavy whipping crèam
  • Rosèmary

INSTRUCTIONS
  1. To makè thè cranbèrriès, bring 1/2 cup sugar and thè watèr to a simmèr in a saucèpan. Hèat until sugar is complètèly dissolvèd.
  2. Pour simplè syrup into a hèatproof bowl and allow to cool for about 10 minutès.
  3. Add cranbèrriès and stir to coat.
  4. Rèfrigèratè cranbèrriès in syrup ovèrnight or for sèvèral hours, stirring a couplè timès to coat with syrup.
Gèt full rècipè, plèasè visit Hèrè lifeloveandsugar.