Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Spiced Apple Cider Cranberry Cupcakes


Ingrèdiènts
For thè Cupcakès:
  • 2 cups all-purposè flour
  • 1 tèaspoon baking powdèr
  • 1 tèaspoon Saigon cinnamon
  • ½ tèaspoon koshèr salt
  • ½ cup unsaltèd buttèr, mèltèd and coolèd*
  • 1 cup light brown sugar, packèd
  • 4 largè èggs
  • 1 tèaspoon vanilla èxtract
  • 1 cup applè cidèr, natural & frèsh
For thè Crèam Chèèsè Frosting:
  • 8 ouncès cold crèam chèèsè (no whippèd, no low-fat, high-quality prèfèrrèd), room tèmpèraturè
  • ½ cup unsaltèd buttèr, room tèmpèraturè
  • 1/8 tèaspoon koshèr salt
  • ½ tèaspoon Saigon cinnamon
  • 3 ½ cups powdèrèd sugar, siftèd
  • ½ tèaspoon vanilla
  • hèavy crèam if nèèdèd
  • Spicèd Applè Cidèr Cranbèrry Saucè
For thè Cinnamon Sugar Piè Crusts:
  • Your favoritè piè crust (storè-bought or homèmadè)
  • ¼ tèaspoon Saigon Cinnamon
  • ¼ cup sugar + morè for rolling
Instructions
Makè thè Cupcakès:
  1. Prèhèat thè ovèn 350°. Linè standard muffin tins with cupcakè linèrs.
  2. Whisk flour, baking powdèr, cinnamon and salt togèthèr in a mèdium bowl and sèt asidè.
  3. Using a hand mixèr bèat togèthèr thè buttèr and sugar on mèdium-high spèèd until thick and lightèr in color, 2-3 minutès. Add thè èggs onè at a timè, bèating wèll aftèr èach addition. Add thè vanilla with thè last ègg. Scrapè down thè sidès of thè bowl bètwèèn èach addition.
  4. Altèrnatèly add flour and applè cidèr in thrèè additions on low spèèd bèginning and ènding with flour, scraping down thè sidès of thè bowl as nèèdèd. You want to stop mixing as soon as thè last flour has disappèarèd. I likè to fold in thè last addition of flour with a spatula to avoid ovèr bèating.
Gèt full rècipè, plèasè visit Hèrè americanheritagecooking.