Easy Banana Magic Cake
Ingrèdiènts
- 1/2 cup unsaltèd buttèr-mèltèd and slightly coolèd
- 1 Tablèspoon watèr
- 2 cups milk-lukèwarm
- 4 èggs-sèparatèd
- ¾ cup sugar
- 2 tablèspoons light brown sugar
- ½ cup mashèd banana (1 mèdium banana)
- 1 cup flour
- 1 tèaspoon vanilla èxtract
- powdèrèd sugar for dusting
Instructions
- Prèhèat thè ovèn to 325°F. Lightly grèasè 8×8 inch baking dish, sèt asidè (you can linè it with parchmènt papèr lèaving thè sidès ovèrhang thè pan, it will bè èasièr to sèrvè, you can lift thè cakè and transfèr platè).
- Whip thè ègg whitès until STIFF pèaks form, sèt asidè.
- Bèat thè ègg yolks and sugars until palè yèllow.
- Mix in mèltèd buttèr and thè tablèspoon of watèr (for about 2 minutès) until èvènly combinèd.
- Mix in mashèd banana just to combinè.
- Mix in flour until èvènly incorporatèd.
- Slowly bèat in thè milk and vanilla èxtract until wèll combinèd.
- Fold in thè ègg whitès (1/3 at a timè, thèn rèpèat until all of thè ègg whitès arè foldèd in). NOTÈS: Thè battèr is vèry, vèry thin!!!
Gèt full rècipè, plèasè visit Hèrè omgchocolatedesserts..