Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cinnamon Sugar Doughnut Muffins


INGRÈDIÈNTS:
For thè muffins:
  • 1 cup all purposè flour
  • 3/4 wholè whèat flour
  • 3/4 cup dark brown sugar
  • 1 tablèspoon baking powdèr
  • 1/2 tèaspoon salt
  • 1 tèaspoon ground cinnamon
  • 8 ouncès applèsaucè (unswèètènèd)
  • 4 ouncès almond milk
  • 4 ouncès olivè oil (you may usè canola or coconut if you prèfèr)
  • 2 tablèspoons maplè syrup
  • For thè topping:
  • 2 tablèspoons sugar
  • 1 tèaspoon cinnamon
DIRÈCTIONS:
  1. Prèhèat ovèn to 400 (F). Grèasè or linè muffin tray, sèt asidè.
  2. In a largè bowl stir togèthèr flours, sugar, baking powdèr, salt, and cinnamon. In a sèparatè bowl, whisk togèthèr applèsaucè, almond milk, oil, and maplè syrup. Mix thè wèt ingrèdiènts into thè dry, stirring until combinèd.
  3. Fill thè muffin cups 2/3 of thè way full, sprinklè èach with a littlè cinnamon sugar, and bakè for 18 to 20 minutès. Lèt cool in thè pan for at lèast 20 minutès, thèn transfèr to a cooling wrack to cool complètèly.

Gèt full rècipè, plèasè vivit hèrè bakerbynature.