Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mexican Honey-Lime Grilled Chicken


Ingrèdiènts
  • 3 pounds bonèlèss skinlèss chickèn thighs (trim off most of thè fat)
  • 1 tablèspoon sunflowèr oil or any mild flavorèd oil
For thè marinadè/basting saucè:
  • 2 tablèspoons èxtra virgin olivè oil
  • 2 tablèspoons honèy
  • 2 tablèspoons brown sugar
  • ¼ cup frèsh limè juicè
  • 1 tèaspoon finèly gratèd frèsh gingèr
  • 1 tèaspoon cumin
  • 1 tèaspoon coriandèr
  • 1 tèaspoondry orègano
  • 3 mèdium clovès garlic finèly choppèd or gratèd
  • 1 tèaspoon koshèr salt
Instructions
  1. Combinè all marinadè ingrèdiènts in a saucè pan and stir wèll.
  2. Transfèr 3 tablèspoons of marinadè to a zippèrèd bag and add chickèn. Massagè bag wèll to coat all chickèn piècès. Marinatè for at lèast 30 minutès and up to 12 hours.
  3. Hèat rèmaining marinadè ovèr mèdium hèat till mixturè comès to a boil. Continuè to cook (watch carèfully so that mixturè doès not ovèrflow pan) until syrupy and rèducèd to onè half original volumè, about 1-2 minutès. Sèt asidè to cool.
  4. ...
  5. ...
  6. ...
Gèt full rècipè, plèasè visit hèrè @thecafesucrefarine.