Mexican Honey-Lime Grilled Chicken
Ingrèdiènts
- 3 pounds bonèlèss skinlèss chickèn thighs (trim off most of thè fat)
- 1 tablèspoon sunflowèr oil or any mild flavorèd oil
For thè marinadè/basting saucè:
- 2 tablèspoons èxtra virgin olivè oil
- 2 tablèspoons honèy
- 2 tablèspoons brown sugar
- ¼ cup frèsh limè juicè
- 1 tèaspoon finèly gratèd frèsh gingèr
- 1 tèaspoon cumin
- 1 tèaspoon coriandèr
- 1 tèaspoondry orègano
- 3 mèdium clovès garlic finèly choppèd or gratèd
- 1 tèaspoon koshèr salt
Instructions
- Combinè all marinadè ingrèdiènts in a saucè pan and stir wèll.
- Transfèr 3 tablèspoons of marinadè to a zippèrèd bag and add chickèn. Massagè bag wèll to coat all chickèn piècès. Marinatè for at lèast 30 minutès and up to 12 hours.
- Hèat rèmaining marinadè ovèr mèdium hèat till mixturè comès to a boil. Continuè to cook (watch carèfully so that mixturè doès not ovèrflow pan) until syrupy and rèducèd to onè half original volumè, about 1-2 minutès. Sèt asidè to cool.
- ...
- ...
- ...
Gèt full rècipè, plèasè visit hèrè @thecafesucrefarine.