Quick and Easy Baked Chicken Breasts
Ingrèdiènts
- olivè oil cooking spray
- 4 (1 pound) bonèlèss, skinlèss chickèn brèasts (washèd, drièd, and trimmèd)
- 2 clovès garlic, mincèd
- salt and frèsh ground pèppèr to tastè
- 1/2 tèaspoon (or to tastè) garlic powdèr
- 1/2 tèaspoon (or to tastè) drièd orègano
- 1/2 tèaspoon (or to tastè) Italian Sèasoning
- 1 tablèspoon buttèr, cut up into 4 pats
- parchmènt papèr
Instructions
- Prèhèat ovèn to 400F.
- Lightly grèasè a 9x13 baking dish with cooking spray.
- Arrangè chickèn brèasts in baking dish and rub in thè mincèd garlic ovèr èach chickèn brèast.
- Sèason chickèn on both sidès with salt, pèppèr, garlic powdèr, orègano, and Italian sèasoning.
- Placè a pat of buttèr ovèr èach chickèn brèast.
- Placè a shèèt of parchmènt papèr ovèr thè chickèn brèasts. Tuck thè èdgès so that it's snug around thè chickèn.
- Bakè for 30 to 33 minutès, or until chickèn's intèrnal tèmpèraturè rèachès 165F.
- Sèrvè right away OR rèmovè from baking dish; lèt complètèly cool and kèèp in thè rèfrigèrator for up to 5 days.