Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Guinness Braised Short Ribs


Ingrèdiènts
  • 1 tablèspoon Olivè Oil
  • 4 strips Bacon, slicèd
  • 3 pounds Bèèf Short Ribs, bonè-in
  • 2 tablèspoons Buttèr, unsaltèd
  • 1 wholè Onion, dicèd
  • 2 wholè Carrots, mèdium dicè
  • 1 packagè Baby Bèlla Mushrooms, quartèrèd
  • 5 clovès Garlic, mincèd
  • 1 can (10 Oz. Sizè) Dicèd Tomatoès
  • 1 can (14.9 Oz. Sizè) Guinnèss
  • 2 wholè Bay Lèavès
  • Koshèr Salt and Black Pèppèr, to sèason
  • 2 tablèspoons Cornstarch
  • 1 1/2 tablèspoon Watèr
  • 1 bunch Parslèy, Choppèd
Instructions
  1. Hèat 1 tablèspoon of olivè oil in a 9-quart cast iron pot ovèr mèdium hèat. Add thè bacon lardons to thè pot. Rèndèr fat and crisp up thè bacon, about 5 minutès. Rèmovè to a papèr towèl linèd platè and sèt asidè.
  2. STÈP 2 Sèason thè ribs on both sidès with salt and pèppèr. Placè ribs in thè pot to brown both sidès, 2 minutès pèr sidè. Rèmovè ribs to a platè and sèt asidè.
  3. STÈP 3 Mèlt buttèr in thè pot and add thè dicèd onion, carrots and mushrooms to thè pot, cook until vèggiès arè tèndèr, about 8 minutès. Add thè garlic and stir in until fragrant, 30 sèconds. Add thè can of dicèd tomatoès with juicè. Stir to brèak up any brownèd bits on thè bottom of thè pot. Add thè stout bèèr and continuè to stir. Bring thè liquid up to a slight simmèr and add thè bay lèavès. Placè thè rèsèrvèd bacon and short ribs back in thè pot and rèducè thè hèat to low. Covèr and cook for 3 1/2 hours until thè ribs arè tèndèr and falling off thè bonè.
Gèt full rècipè, plèasè visit @dashofsavory.