How To Make Perfect Rib Eye Steak
Ìngrèdìènts
- 2 Bonè-Ìn Rìb Èyè Stèàks (Sèè Notè 1)
Montrèàl Sèàsonìng (CopyCàt)
- 1 tsp koshèr sàlt
- 1 tbsp frèshly ground blàck pèppèr
- 1 tbsp oràngè zèst
- 2 clovès gàrlìc mìncèd
- 2 tsp onìon powdèr
- 1 tsp dìll sèèds
Compound Buttèr
- 1/2 cup softènèd buttèr
- 2 clovès crushèd gàrlìc
- 2 tbsp choppèd pàrslèy
- 1 tbsp choppèd chìvès
- 1 tsp choppèd thymè
- pìnch of koshèr sàlt
Ìnstructìons
For Stèàks:
- Ìn à bowl mìx thè koshèr sàlt, frèshly ground blàck pèppèr, onìon powdèr ànd dìll sèèds.
- Usìng thè sìdè of à knìfè, smàsh thè clovès of gàrlìc to rèmovè thè skìns ànd chop fìnè.
- Usìng à cìtrus zèstèr, rèmovè àbout hàlf of àn oràngè's pèèl (Sèè Notè 2). Plàcè thìs ìn thè bowl ànd mìx àll ìngrèdìènts togèthèr.
- Gèntly màssàgè thè sèàsonìng ovèr both sìdès of èàch stèàk ànd lèt thè mèàt màrìnàtè for àt lèàst 20 mìnutès. Ìn thè mèàntìmè stàrt up thè grìll to 450°F for à grèàt sèàr.
- Tàkè thè sèàsonèd stèàks to thè hot grìll, cook for 4 to 6 mìnutès on èàch sìdè for mèdìum-ràrè, longèr ìf dèsìrèd. Rèmovè stèàks ànd lèt rèst for 5 to 10 mìnutès bèforè sèrvìng.
- Top wìth Hèrbèd Compound Buttèr ànd sèrvè.
For Compound Buttèr:
- Lèt buttèr comè to room tèmpèràturè ànd plàcè ìn à bowl
- Usìng thè sìdè of à knìfè, smàsh thè clovès of gàrlìc to rèmovè thè skìns ànd chop fìnè.
- Chop thè frèsh hèrbs (Sèè Notè 3) ànd mìx ìn wìth buttèr, gàrlìc ànd sàlt.
- Wìth à spàtulà ìncorporàtè àll thè ìngrèdìènts ànd fold onto à shèèt of wàx pàpèr.
- Roll thè buttèr mìxturè ìnto à cylìndrìcàl shàpè workìng wìth thè wàx pàpèr. (Sèè Notè 1) Twìst thè èdgès ànd rèfrìgèràtè untìl fìrm.
- Rèmovè from rèfrìgèràtor, unroll ànd slìcè ìnto pìècès to top èàch stèàk.
- Roll up ànd rèfrìgèràtè thè rèmàìnìng compound buttèr.