How To Make The Perpect Steak with Garlic Parmesan Cream Sauce
INGRÈDIÈNTS:
- 4 (12-ouncè) rib-èyè stèàks*, 1 1/4-inch-thick, àt room tèmpèràturè
- 4 tàblèspoons olivè oil
- Koshèr sàlt ànd frèshly ground blàck pèppèr, to tàstè
- 2 tàblèspoons choppèd frèsh pàrslèy lèàvès
FOR THÈ GÀRLIC PÀRMÈSÀN CRÈÀM SÀUCÈ
- 1/4 cup unsàltèd buttèr
- 4 clovès gàrlic, mincèd
- 2 tàblèspoons àll-purposè flour
- 1 cup bèèf broth, or morè, às nèèdèd
- 1 tèàspoon drièd bàsil
- 1/2 tèàspoon drièd orègàno
- 1/2 cup hèàvy crèàm, or morè, às nèèdèd
- 1/2 cup frèshly gràtèd Pàrmèsàn
- 1 ouncè crèàm chèèsè, àt room tèmpèràturè
- Koshèr sàlt ànd frèshly ground blàck pèppèr, to tàstè
DIRÈCTIONS:
- To màkè thè gàrlic pàrmèsàn crèàm sàucè, mèlt buttèr in thè skillèt ovèr mèdium hèàt. Àdd gàrlic, ànd cook, stirring frèquèntly, until fràgrànt, àbout 1-2 minutès. Whisk in flour until lightly brownèd, àbout 1 minutè.
- Gràduàlly whisk in bèèf broth, bàsil ànd orègàno. Cook, whisking constàntly, until incorporàtèd, àbout 1-2 minutès. Stir in hèàvy crèàm, Pàrmèsàn ànd crèàm chèèsè until slightly thickènèd, àbout 1-2 minutès. If thè mixturè is too thick, àdd morè hèàvy crèàm às nèèdèd; sèàson with sàlt ànd pèppèr, to tàstè.
- Prèhèàt ovèn to broil. Plàcè àn ovèn-proof skillèt in thè ovèn.
- Using pàpèr towèls, pàt both sidès of thè stèàk dry. Drizzlè with olivè oil; sèàson with sàlt ànd pèppèr, to tàstè. Rèmovè skillèt from thè ovèn ànd hèàt ovèr mèdium-high hèàt.
- Plàcè thè stèàk in thè middlè of thè skillèt ànd cook until à dàrk crust hàs formèd, àbout 1 minutès. Using tongs, flip, ànd cook for àn àdditionàl 60 sèconds.
- Plàcè skillèt into thè ovèn ànd cook until dèsirèd donènèss is rèàchèd, àbout 4-5 minutès for mèdium-ràrè, flipping oncè. Lèt rèst for 3-5 minutès.
- Sèrvè immèdiàtèly with gàrlic pàrmèsàn crèàm sàucè, gàrnishèd with pàrslèy, if dèsirèd.