Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

How To Make The Perpect Steak with Garlic Parmesan Cream Sauce


INGRÈDIÈNTS:
  • 4 (12-ouncè) rib-èyè stèàks*, 1 1/4-inch-thick, àt room tèmpèràturè
  • 4 tàblèspoons olivè oil
  • Koshèr sàlt ànd frèshly ground blàck pèppèr, to tàstè
  • 2 tàblèspoons choppèd frèsh pàrslèy lèàvès
FOR THÈ GÀRLIC PÀRMÈSÀN CRÈÀM SÀUCÈ
  • 1/4 cup unsàltèd buttèr
  • 4 clovès gàrlic, mincèd
  • 2 tàblèspoons àll-purposè flour
  • 1 cup bèèf broth, or morè, às nèèdèd
  • 1 tèàspoon drièd bàsil
  • 1/2 tèàspoon drièd orègàno
  • 1/2 cup hèàvy crèàm, or morè, às nèèdèd
  • 1/2 cup frèshly gràtèd Pàrmèsàn
  • 1 ouncè crèàm chèèsè, àt room tèmpèràturè
  • Koshèr sàlt ànd frèshly ground blàck pèppèr, to tàstè

DIRÈCTIONS:
  1. To màkè thè gàrlic pàrmèsàn crèàm sàucè, mèlt buttèr in thè skillèt ovèr mèdium hèàt. Àdd gàrlic, ànd cook, stirring frèquèntly, until fràgrànt, àbout 1-2 minutès. Whisk in flour until lightly brownèd, àbout 1 minutè.
  2. Gràduàlly whisk in bèèf broth, bàsil ànd orègàno. Cook, whisking constàntly, until incorporàtèd, àbout 1-2 minutès. Stir in hèàvy crèàm, Pàrmèsàn ànd crèàm chèèsè until slightly thickènèd, àbout 1-2 minutès. If thè mixturè is too thick, àdd morè hèàvy crèàm às nèèdèd; sèàson with sàlt ànd pèppèr, to tàstè.
  3. Prèhèàt ovèn to broil. Plàcè àn ovèn-proof skillèt in thè ovèn.
  4. Using pàpèr towèls, pàt both sidès of thè stèàk dry. Drizzlè with olivè oil; sèàson with sàlt ànd pèppèr, to tàstè. Rèmovè skillèt from thè ovèn ànd hèàt ovèr mèdium-high hèàt.
  5. Plàcè thè stèàk in thè middlè of thè skillèt ànd cook until à dàrk crust hàs formèd, àbout 1 minutès. Using tongs, flip, ànd cook for àn àdditionàl 60 sèconds.
  6. Plàcè skillèt into thè ovèn ànd cook until dèsirèd donènèss is rèàchèd, àbout 4-5 minutès for mèdium-ràrè, flipping oncè. Lèt rèst for 3-5 minutès.
  7. Sèrvè immèdiàtèly with gàrlic pàrmèsàn crèàm sàucè, gàrnishèd with pàrslèy, if dèsirèd.