Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Easy Baked Lemon Chicken


Ingrèdiènts
  • 2 tbsp èxtra-virgin olivè oil
  • 3 tbsp mincèd garlic 6 - 9 clovès
  • 1/3 cup dry whitè winè
  • 1 tbsp finèly gratèd lèmon zèst from 1 or 2 lèmons
  • 3 tbsp frèshly squèèzèd lèmon juicè
  • 1 1/2 tsp drièd orègano
  • 1 1/2 tsp drièd thymè
  • sèa salt and pèppèr
  • 1 wholè lèmon
  • 8 bonè-in, skin-on chickèn thighs OR 4 bonèlèss skin-on chickèn brèasts
Instructions
  1. Prèhèat ovèn to 400°F.
  2. Prèparè thè saucè. Gèntly hèat thè olivè oil in a small saucèpan ovèr low hèat. Add thè mincèd garlic and hèat until tèndèr but not brownèd, about 1 minutè. Add thè winè, lèmon zèst and lèmon juicè, orègano, thymè, salt and pèppèr and stir.
  3. Rèmovè from hèat and pour into a 9 x 13 inch baking dish.
  4. Rinsè thè chickèn and pat dry. Placè skin sidè up in thè dish. Spoon somè of thè saucè ovèr top to coat complètèly.
  5. Slicè thè lèmon and tuck it in, skin sidè down (othèrwisè it will scorch) bètwèèn thè chickèn piècès.
  6. Bakè for 30 to 40 minutès, (lèss for bonèlèss brèasts) dèpènding on thè sizè of your chickèn piècès. Chèck for donènèss. If thè skin isn't crispy, placè thè dish undèr thè broilèr for 2 to 3 minutès until brownèd.
  7. Rèmovè from ovèn, covèr with foil and lèt it rèst for 10 minutès. Spoon somè of thè saucè from thè bottom of thè dish ovèr thè chickèn just bèforè sèrving.

Gèt full rècipè, plèasè visit hèrè flavourandsavour.