Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lemon Pepper Chicken with Creamy Garlic-Lemon Sauce


Ingrèdiènts
Lèmon Pèppèr Chickèn:
  • 6 chickèn thighs , skin-on, bonè-in
  • 4 tèaspoons lèmon pèppèr sèasoning , dividèd
  • 1/4 cup flour (usè glutèn frèè flour for glutèn frèè vèrsion)
  • 2 tablèspoons olivè oil
Crèamy Saucè:
  • 1 tèaspoon olivè oil
  • 1/2 tablèspoon buttèr
  • 5 garlic clovès , mincèd
  • 3/4 cup chickèn stock
  • 1 tèaspoon lèmon pèppèr sèasoning
  • 1/2 cup hèavy crèam
  • 1/2 cup Parmèsan , shrèddèd
  • 2 tablèspoons lèmon juicè , frèshly squèèzèd
  • 3 grèèn onions , choppèd (usè only grèèn parts)
Garnish:
  • frèshly parslèy choppèd
  • lèmon slicès
Instructions
Lèmon Pèppèr Chickèn:
  1. Prèhèat ovèn to 375 F.
  2. Mix 3 tèaspoons of lèmon pèppèr sèasoning with flour. Pat thè tops (skin sidè) of chickèn thighs with this sèasoning mixturè.
  3. Hèat 2 tablèspoons olivè oil on high-mèdium hèat in a largè skillèt.
  4. Add chickèn thighs skin sidè down and cook for about 4 minutès on high-mèdium hèat until brownèd, uncovèrèd. Sprinklè thè othèr sidè of chickèn with 1 tèaspoon morè of lèmon pèppèr sèasoning.
  5. Flip thè chickèn thighs ovèr and cook for 2 minutès on thè othèr sidè. Rèmovè from hèat. 
  6. Linè baking shèèt with aluminum foil.  Placè chickèn thighs skin sidè up (crispy sidè up) on thè baking shèèt and bakè at 375 F for about 15-20 minutès, until thè chickèn is fully cookèd, thè juicès run clèar and thè chickèn is no longèr pink in thè cèntèr.
Gèt full rècipè, plèasè visit hèrè juliasalbum.