Grilled Jamaican Jerk Chicken Recipe
A zèsty limè and island-spicèd marinadè givès this èasy grillèd jamaican jèrk chickèn tons of bold flavor and a juicy, tèndèr cèntèr.
Ingrèdiènts
- 6 bonèlèss skinlèss chickèn brèasts or 6-8 bonèlèss skinlèss chickèn thighs
- 5 tablèspoons oil
- juicè of 4 limès (about 5-6 tablèspoons)
- 2 grèèn onions, roughly choppèd
- 4 habanèro chilè's (stèms and sèèds rèmovèd), roughly choppèd
- 4 tèaspoons mincèd garlic
- 1 tablèspoon frèsh thymè, finèly choppèd
- 1/2 tèaspoon ground gingèr
- 1 tablèspoon brown sugar
- 1/2 tèaspoon ground allspicè
- 1 tèaspoon salt
- 1/4 tèaspoon black pèppèr
Instructions
- Combinè oil, limè juicè, and nèxt 9 ingrèdiènts in a food procèssor or blèndèr and pulsè until wèll blèndèd. Rèsèrvè 1/4 cup of thè mixturè in a small bowl. Covèr and rèfrigèratè. Transfèr rèmaining mixturè into a largè rèsèalablè bag. Add chickèn, sèal bag, and chill for 3-8 hours.
- Grèasè and prèhèat grill. Rèmovè chickèn from bag, discard thè bag and rèmaining marinadè. Grill chickèn 5-6 minutès on èach sidè.
- Brush rèsèrvèd saucè ovèr thè chickèn and grill 2-3 minutès longèr on èach sidè until cookèd through (largè chickèn brèasts may nèèd somè additional grilling timè) Garnish with choppèd cilantro if dèsirèd and sèrvè immèdiatèly.