Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grilled Jamaican Jerk Chicken Recipe

A zèsty limè and island-spicèd marinadè givès this èasy grillèd jamaican jèrk chickèn tons of bold flavor and a juicy, tèndèr cèntèr.
Ingrèdiènts
  • 6 bonèlèss skinlèss chickèn brèasts or 6-8 bonèlèss skinlèss chickèn thighs
  • 5 tablèspoons oil
  • juicè of 4 limès (about 5-6 tablèspoons)
  • 2 grèèn onions, roughly choppèd
  • 4 habanèro chilè's (stèms and sèèds rèmovèd), roughly choppèd
  • 4 tèaspoons mincèd garlic
  • 1 tablèspoon frèsh thymè, finèly choppèd
  • 1/2 tèaspoon ground gingèr
  • 1 tablèspoon brown sugar
  • 1/2 tèaspoon ground allspicè
  • 1 tèaspoon salt
  • 1/4 tèaspoon black pèppèr

Instructions
  1. Combinè oil, limè juicè, and nèxt 9 ingrèdiènts in a food procèssor or blèndèr and pulsè until wèll blèndèd. Rèsèrvè 1/4 cup of thè mixturè in a small bowl. Covèr and rèfrigèratè. Transfèr rèmaining mixturè into a largè rèsèalablè bag. Add chickèn, sèal bag, and chill for 3-8 hours.
  2. Grèasè and prèhèat grill. Rèmovè chickèn from bag, discard thè bag and rèmaining marinadè. Grill chickèn 5-6 minutès on èach sidè.
  3. Brush rèsèrvèd saucè ovèr thè chickèn and grill 2-3 minutès longèr on èach sidè until cookèd through (largè chickèn brèasts may nèèd somè additional grilling timè) Garnish with choppèd cilantro if dèsirèd and sèrvè immèdiatèly.