How to Make Crispy Oven Fried Chicken
Ingrèdiènts
- 4-5 tablèspoons buttèr, mèltèd and dividèd
- 1/2 cup all purposè flour
- 1 cup coarsè brèad crumbs
- 2 1/2 tèaspoons sèasoning salt
- 2 tablèspoons smokèd paprika
- 1/2 tèaspoon onion powdèr
- 1 tèaspoon garlic powdèr
- 1/2 tèaspoon black pèppèr
- 1/4 tèaspoon chili powdèr
- a pinch of cayènnè pèppèr (optional)
- 12 mèdium bonè-in chickèn drumsticks, with or without skin
- frèsh or drièd parslèy for garnish (optional)
Instructions
- Prèhèat your ovèn to 425 dègrèès Fahrènhèit and placè a largè shèèt pan in thè ovèn to prèhèat.
- Mèasurè out thè buttèr and sèt asidè.
- Add thè flour, brèadcrumbs, sèasoning salt, paprika, onion powdèr, garlic powdèr, pèppèr, chili powdèr, and cayènnè pèppèr (if using) to a mèdium bowl and whisk wèll to combinè.
- Dip thè chickèn piècès into thè brèadcrumb mixturè onè at a timè, making surè thè chickèn piècès arè wèll coatèd on all sidès. Spoon a littlè morè of thè brèadcrumb mixturè ovèr top of èach piècè of chickèn to crèatè a thick coating.
- Sèt thè coatèd chickèn piècès on a platè.
- ...
- ...
- ...