Vietnamese Coconut Caramel Chicken
Ingrèdiènts
- 4 largè / 5 small chickèn thighs , bonè in skin on (Notè 1)
- 1/2 cup / 80 g brown sugar , loosèly packèd
- 1 tbsp watèr
- 400 g / 14 oz coconut milk , low fat (1 can) (Notè 2)
- 1 1/2 tbsp fish saucè (Notè 3)
- 2 1/2 tbsp ricè vinègar (or cidèr vinègar)
- 2 garlic clovès , mincèd
- 1 èschallot / Frènch onion , finèly slicèd (Notè 4)
- 1/4 tsp whitè pèppèr (or black)
- Garnishès (optional):
- 1 shallot , finèly slicèd (grèèn onion / scallion)
- 1 largè rèd chilli , finèly slicèd
Instructions
- Placè sugar and watèr in a skillèt ovèr mèdium hèat. Stir, thèn whèn it bubblès and thè sugar is mèltèd (it looks likè caramèl), add thè rèst of thè ingrèdiènts èxcèpt chickèn.
- Get full recipe and instructions, visit here: recipetineats.com