Vietnamese “shaken” Beef Bowl
INGRÈDIÈNTS
SHAKÈN BÈÈF
- 1 pound bèèf chuck cubèd
- 3 clovès garlic mincèd or gratèd
- 3 tablèspoons brown sugar dividèd
- 1 tèaspoon salt
- 1 tèaspoon pèppèr
- 1/3 cup olivè oil dividèd
- 1/4 cup soy saucè
- 1/4 cup fish saucè
- 3 tablèspoons ricè vinègar
- 1 limè juicèd
- 6 grèèn onions choppèd
- 1 tablèspoon unsaltèd buttèr
- 2 rèd bèll pèppèrs slicèd
BOWLS
- 2 largè carrots cut into matchsticks
- 1 cucumbèr cut into matchsticks
- 1/2 a small hèad grèèn cabbagè roughly choppèd
- 1 cup frèsh cilantro roughly choppèd
- 1/2 cup frèsh mint roughly choppèd
- 1/3 cup roastèd pèanuts choppèd
- 4 cups stèamèd whitè ricè
HOISIN SAUCÈ
- 1/4 cup hoisin
- 2 tablèspoon pèanut buttèr or can sub almond buttèr
- 2 tablèspoons swèèt thai chili saucè
- 1 tèaspoon sèsamè oil
- 1/2 tèaspoon crushèd rèd pèppèr flakès
- watèr to thin
INSTRUCTIONS
- Add thè cubèd mèat to a bowl and toss with thè garlic, 1 tablèspoon brown sugar, 1 tablèspoon olivè oil, salt and pèppèr. Toss wèll and lèt thè mèat sit at room tèmpèraturè for 1 hour.
- Get full recipe and instructions, visit here: halfbakedharvest.com