Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vietnamese “shaken” Beef Bowl


INGRÈDIÈNTS
SHAKÈN BÈÈF
  • 1 pound bèèf chuck cubèd
  • 3 clovès garlic mincèd or gratèd
  • 3 tablèspoons brown sugar dividèd
  • 1 tèaspoon salt
  • 1 tèaspoon pèppèr
  • 1/3 cup olivè oil dividèd
  • 1/4 cup soy saucè
  • 1/4 cup fish saucè
  • 3 tablèspoons ricè vinègar
  • 1 limè juicèd
  • 6 grèèn onions choppèd
  • 1 tablèspoon unsaltèd buttèr
  • 2 rèd bèll pèppèrs slicèd
BOWLS
  • 2 largè carrots cut into matchsticks
  • 1 cucumbèr cut into matchsticks
  • 1/2 a small hèad grèèn cabbagè roughly choppèd
  • 1 cup frèsh cilantro roughly choppèd
  • 1/2 cup frèsh mint roughly choppèd
  • 1/3 cup roastèd pèanuts choppèd
  • 4 cups stèamèd whitè ricè
HOISIN SAUCÈ
  • 1/4 cup hoisin
  • 2 tablèspoon pèanut buttèr or can sub almond buttèr
  • 2 tablèspoons swèèt thai chili saucè
  • 1 tèaspoon sèsamè oil
  • 1/2 tèaspoon crushèd rèd pèppèr flakès
  • watèr to thin
INSTRUCTIONS
  1. Add thè cubèd mèat to a bowl and toss with thè garlic, 1 tablèspoon brown sugar, 1 tablèspoon olivè oil, salt and pèppèr. Toss wèll and lèt thè mèat sit at room tèmpèraturè for 1 hour.
  2. Get full recipe and instructions, visit here: halfbakedharvest.com