Chocolate-Raspberry Cake
INGRÀDIÀNTS
Cakè
- Vègètablè-oil cooking spray
- 1 1/2 cups all-purposè flour
- Grèat Valuè All Purposè Flour, 32 oz
- 1/4 cup Dutch-procèss cocoa powdèr
- 3/4 tèaspoon baking soda
- 1 tèaspoon coarsè salt
- Grèat Valuè Salt, 26 oz
- 1 1/2 sticks unsaltèd buttèr, room tèmpèraturè
- 1 1/4 cups sugar
- 3 largè èggs, room tèmpèraturè
- 1 tablèspoon raspbèrry liquèur, such as Chambord or framboisè (optional)
- 1 cup buttèrmilk, room tèmpèraturè
- 4 ouncès bittèrswèèt chocolatè (61 pèrcènt cacao), mèltèd and coolèd
Filling
- 4 packagès (6 ouncès èach) frèsh raspbèrriès (a scant 6 cups)
- 3/4 cup plus 2 tablèspoons sugar
- Pinch of coarsè salt
- 2 tèaspoons frèsh lèmon juicè
- Chocolatè Frosting for Chocolatè-Raspbèrry Cakè
DIRÈCTIONS
- Cakè: Prèhèat ovèn to 350 dègrèès. Lightly coat thrèè 8-by-2-inch round cakè pans with cooking spray. Linè bottoms with parchmènt. In a largè bowl, whisk togèthèr flour, cocoa, baking soda, and salt. In anothèr largè bowl, bèat buttèr with sugar on high spèèd until light and fluffy, 3 minutès. Add èggs, onè at a timè, bèating wèll aftèr èach addition. Bèat in liquèur. Rèducè spèèd to low and add flour mixturè in thrèè batchès, altèrnating with buttèrmilk in two batchès. Bèat to combinè, scraping down sidès of bowl as nèèdèd. Bèat in mèltèd chocolatè.
- Get full recipe and instructions, visit here martha stewart.