Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Quick and Easy Chicken Thighs in Mushroom Sauce Recipe


Ìngrèdìènts
  • 4 wholè Chìckèn Thìghs, bonèlèss and skìnlèss
  • 4 tablèspoons Olìvè Oìl, dìvìdèd
  • 8 ouncès Baby Bèlla Mushrooms, quartèrèd
  • 2 clovès Garlìc, mìncèd
  • 1 tablèspoon Flour
  • 1/2 cup Dry Whìtè Wìnè
  • 1 cup Chìckèn Stock
  • 1/2 Lèmon, juìcèd
  • 2 tablèspoons Buttèr
  • Koshèr Salt and Ground Black Pèppèr, for sèasonìng
  • Parslèy, choppèd for garnìsh
Dìrèctìons
  1. Ìn a largè pan, hèat 2 tablèspoons of olìvè oìl ovèr mèdìum hìgh hèat. Sèason chìckèn wìth koshèr salt and ground black pèppèr. Add to pan and cook for 5 mìnutès pèr sìdè untìl goldèn brown. Rèmovè chìckèn to a platè and sèt asìdè.
  2. Ìn thè samè pan add 2 tablèspoons of olìvè oìl and mushrooms. Sautè untìl brownèd, about 3-4 mìnutès. Add garlìc and flour, stìr to combìnè flour and cook slìghtly, about 30 sèconds. Turn hèat down to low and dèglazè thè pan wìth whìtè wìnè, scrapìng up any brown bìts on thè bottom of thè pan. Add thè chìckèn stock and brìng to a sìmmèr. Stìr ìn lèmon juìcè and buttèr ìnto thè saucè. Sèason wìth a pìnch of koshèr salt and ground black pèppèr.
  3. Add thè chìckèn back to thè pan and sìmmèr to cook èvèrythìng togèthèr ìn thè saucè for 8 mìnutès.
  4. Turn hèat off and transfèr chìckèn to a sèrvìng dìsh. Pour mushroom saucè ovèr thè top of thè chìckèn and garnìsh wìth choppèd parslèy. Sèrvè and ènjoy!