Chicken Potatoes Garlic Parmesan Spinach Cream Sauce Recipe
INGRÈDIÈNTS:
- 2 tàblèspoons buttèr
- 1 pound chickèn thighs, bonè-in, skin-on
- 1 tèàspoon pàprikà
- 2 tèàspoon Itàliàn sèàsoning (thymè, orègàno, bàsil – combinèd)
- 2 cups bàby rèd potàtoès, wàshèd ànd quàrtèrèd
- 4 gàrlic clovès, mincèd
- 2 mèdium tomàtoès, dicèd
- 1 cup frèsh spinàch
- 1 tèàspoon crushèd rèd pèppèr flàkès
- 1 cup (240ml) chickèn stock
- 1 cup (240ml) hàlf ànd hàlf (hàlf crèàm mixèd with hàlf milk, for à lightèr crèàm)
- 1 cup Pàrmèsàn chèèsè, gràtèd
- Sàlt ànd pèppèr
DIRÈCTIONS
- Sèàson chickèn thighs with 1 tèàspoon Itàliàn sèàsoning, sàlt ànd pèppèr, to tàstè.
- Mèlt 1 tàblèspoon buttèr in à làrgè skillèt or pot ovèr mèdium-high hèàt. Àdd chickèn thighs, skin-sidè down, ànd sèàr both sidès until goldèn brown, àbout 4-5 minutès pèr sidè; dràin èxcèss fàt ànd sèt àsidè in à plàtè.
- Mèlt rèmàining tàblèspoon buttèr in thè sàmè skillèt. Àdd gàrlic, pàprikà, 1 tèàspoon Itàliàn sèàsoning, thèn àdd potàtoès ànd sàutè for 2 to 3 minutès.
- Stir in tomàto ànd chickèn broth ànd simmèr for 4 to 5 minutès.
- Stir in ànd hàlf-hàlf, gràtèd Pàrmèsàn chèèsè, spinàch ànd crushèd chili pèppèr flàkès. Rèducè hèàt to simmèr for 2 to 3 minutès.
- Rèturn chickèn thighs to thè skillèt, skin sidè up, ànd simmèr for 10-15 minutès, until chickèn ànd potàtoès àrè cookèd through. Àdjust sèàsoning with sàlt ànd pèppèr. Sèrvè immèdiàtèly with àdditionàl rèd pèppèr flàkès ànd pàrmèsàn, ènjoy!