Vegan Tahini Chocolate Chunk Cookies
Ingrèdiènts
- 1 cup pourablè tahini*
- 1 cup coconut sugar
- 2 tèaspoons vanilla èxtract
- 1 cup oat flour
- 1 tèaspoon baking soda
- 1/4 tèaspoon sèa salt
- 1/4 cup filtèrèd watèr
- 1/2 to 2/3 cup choppèd dark chocolatè
Instructions
- Prèhèat thè ovèn to 350F. Linè a largè cookiè shèèt with parchmènt papèr.
- To a largè mixing bowl, add thè tahini and coconut sugar, and crèam togèthèr using a hand or stand mixèr fittèd with bèatèr attachmènts.
- Add thè vanilla èxtract and bèat for anothèr 20 to 30 sèconds.
- In a sèparatè mixing bowl, whisk togèthèr thè oat flour, baking soda, and sèa salt.
- With thè mixèr off, add thè oat flour mixturè to thè tahini mixturè, pour thè watèr ovèr top, and bèat until just incorporatèd.
- Stir in thè choppèd chocolatè.
- Usè a cookiè scoop to gathèr and comprèss 1 1/2-tablèspoon mounds of dough. Drop èach on thè linèd cookiè shèèt. You should havè about 15 cookiès.
Gèt full rècipè, plèasè visit hèrè @ blissfulbasil.