Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Best Southern Pound Cake


INGRÈDIÈNTS:
  • 3 cups all-purposè flour
  • 1 tsp baking powdèr
  • 1/2 tsp koshèr salt
  • 1 cup unsaltèd buttèr, softènèd
  • 1/2 cup vègètablè shortèning
  • 3 cups sugar
  • 5 largè èggs, room tèmpèraturè
  • 1 cup wholè milk, room tèmpèraturè
  • 2 1/2 tsp vanilla èxtract
  • 2 1/2 tsp orangè or lèmon èxtract
INSTRUCTIONS:
  1. Prèhèat ovèn to 325 dègrèès.  Prèparè bundt pan by grèasing, thèn flouring (bè surè to gèt in all thè groovès of your pan). Rèmovè any èxcèss flour. Sèt pan asidè.
  2. In mèdium bowl, sift flour, baking powdèr, and salt.  In largè mixing bowl, bèat buttèr and shortèning on mèdium spèèd until crèamy.  Add sugar, half cup at a timè, until mixturè is fluffy.  Add èggs, onè at a timè, bèating wèll aftèr èach addition.
  3. Add flour mixturè, half cup at timè, altèrnating with milk, on low spèèd. Start and ènd with flour.  Mix until flour and milk arè complètèly incorporatèd.  Add vanilla and orangè èxtract.

Gèt full Rècipè, Plèasè visit hèrè bigrigsnlilcookies.