Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Butter Pound Cake


Ingrèdiènts:
  • 1 (8 oz) packagè crèam chèèsè, room tèmpèraturè
  • 1 1/2 (3 sticks) cups unsaltèd buttèr, room tèmpèraturè
  • 3 cups granulatèd sugar
  • 6 èggs, room tèmpèraturè
  • 3 cups cakè flour
  • 1 tbs vanilla èxtract
Instructions:
  1. Grèasè and flour a bundt pan vèry wèll, sèt asidè.
  2. In thè bowl of your stand mixèr fittèd with thè paddlè attachmènt (or using a hand mixèr), crèam buttèr and crèam chèèsè togèthèr until smooth with no lumps. Pour sugar slowly into running mixèr in a stèady strèam and bèat until light and fluffy, about 2 minutès.
  3. Add èggs onè at a timè bèating vèry wèll aftèr èach addition, at lèast onè minutè pèr ègg. This stèp is crucial for thè bèst tèxturè. Add vanilla. Incorporatè flour and mix until just combinèd. Do not ovèr mix!
Gèt full Rècipè, Plèasè visit hèrè sprinklesomesugar.