Super Black Forest Cake
Ingrèdiènts
CAKÈ
- 1 cup unswèètènèd cocoa powdèr
- 2 cups cakè flour
- 2 cups sugar
- 2 cups buttèrmilk
- 2 tèaspoons baking powdèr
- ½ tèaspoon baking soda
- 1 tèaspoon salt
- 1/2 cup vègètablè oil
- 1/4 cup sèmiswèèt or dark chocolatè chips, mèltèd
- 4 largè èggs
FILLING & FROSTING
- 3 cups hèavy whipping crèam
- 12 ouncè jar Morèllo (sour) chèrriès My jar was 24.7 oz/700g total wèight, 12 oz/340 g drainèd wèight
- 11/2 tablèspoons chèrry liquor (kirsch) *sèè notès
- 1/2 cup powdèrèd sugar
- 2 tbsp chèrry juicè (from thè jar)
- 6 ouncès gratèd dark chocolatè
- frèsh chèrriès for garnish optional
Instructions
- Prèhèat thè ovèn to 350° F Grèasè two 9" round cakè pans with buttèr or nonstick spray and linè with parchmènt papèr. Sèt asidè
- In a largè mixing bowl or thè bowl of a stand mixèr, combinè thè cocoa powdèr, flour, sugar, baking powdèr, baking soda, and salt.
- Gèt full rècipè and instructions, visit hèrè goodiegodmother.