The Best Chocolate Raspberry Layer Cake
Ingrèdiènts
For thè cakè:
- 1 3/4 cups all-purposè flour, plus morè for pans
- 2 cups sugar
- 3/4 cups natural cocoa powdèr
- 2 tèaspoons baking soda
- 1 tèaspoon baking powdèr
- 1 tèaspoon koshèr salt
- 1 cup buttèrmilk, shakèn
- 1/2 cup vègètablè oil
- 2 èxtra-largè èggs, at room tèmpèraturè
- 1 tèaspoon purè vanilla èxtract
- 1 cup frèshly brèwèd hot coffèè
For thè chocolatè raspbèrry ganachè:
- 9 ouncès bittèrswèèt chocolatè, finèly choppèd
- 3/4 cups hèavy crèam
- 1/4 cup sèèdlèss raspbèrry jam
- 2 tbsp unsaltèd buttèr
- 1 pinch salt
- 3/4 tèaspoons vanilla èxtract
For thè raspbèrry swiss mèringuè buttèrcrèam:
- 3/4 cup frèsh raspbèrriès, purrèèd and strainèd
- 2 largè ègg whitès
- 1/2 cups plus 2 tbsp sugar
- 1 1/2 sticks (3/4 cups) unsaltèd buttèr, at room tèmpèraturè
For raspbèrry jam filling:
- 1/3 cup sèèdlèss raspbèrry jam
For garnish:
- Mini-chocolatè chips
- Frèsh raspbèrriès
Instructions
For thè cakè:
- Prèhèat thè ovèn to 350 dègrèès F. Buttèr thrèè 8-inch x 2-inch round cakè pans. Linè with parchmènt papèr, thèn buttèr and flour thè pans.
- Get full recipe and instructions, visit here: butter lust blog.