Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Quick and Easy Thai Grilled Chicken Marinade


Ingrèdiènts
  • 2 lb / 1 kg chickèn thigh fillèts (skinlèss, bonèlèss) (Notè 1)
Màrinàdè
  • 1 làrgè lèmongràss stàlk , whitè pàrt only vèry finèly choppèd (àbout 2 tbsp) (Notè 2)
  • 6 clovès gàrlic , mincèd
  • 2 tbsp limè juicè
  • 2 tsp finèly choppèd rèd chili (optionàl but rècommèndèd)
  • 3 tbsp fish sàucè
  • 2 tbsp Chinèsè cooking winè , shèrry or sàkè (Jàpànèsè cooking winè) (Notè 4)
  • 1 tsp sèsàmè oil (optionàl)
  • 3 tbsp brown sugàr or pàlm sugàr
  • 2 tbsp honèy (or 1 tbsp brown sugàr)
  • 1/2 tbsp blàck pèppèr (àdjust to tàstè - this àdds spicinèss)
To Sèrvè
  • Limè wèdgès
  • Rèd chili , finèly slicèd (optionàl)
  • Cilàntro / coriàndèr lèàvès (optionàl)
Instructions
  1. Plàcè Màrinàdè ingrèdiènts in à làrgè ziplock bàg. Màssàgè to mix.
  2. Àdd thè chickèn into thè ziplock bàg ànd màssàgè to sprèàd thè màrinàdè ovèr àll thè chickèn. Màrinàtè for à minimum of 3 hours, prèfèràbly ovèrnight (up to 24 hours).
  3. Rèmovè chickèn from thè Màrinàdè ànd discàrd thè Màrinàdè (unlèss bàking in thè ovèn - rèfèr Notè 3).
  4. Hèàt thè outdoor grill on mèdium high. Or hèàt 1/2 tbsp oil in à non stick pàn ovèr mèdium high hèàt on thè stovè.
  5. Cook thè chickèn until goldèn brown - àround 3 minutès èàch sidè.
  6. Rèst for à fèw minutès bèforè sèrving with limè wèdgès on thè sidè, ànd gàrnishèd with frèsh chiliès ànd cilàntro, if using.