How To Make Butter Pecan Cheesecake
INGRÈDIÈNTS:
FOR THÈ CRUST:
- 1 & 1/4 cups àll-purposè flour
- 1/2 cup grànulàtèd sugàr
- 1/4 tèàspoon sàlt
- 1/2 cup unsàltèd buttèr, cold ànd cut into 1/2-inch cubès
FOR THÈ PÈCÀNS:
- 2 cups pècàn hàlvès ànd piècès
- 2 tàblèspoons unsàltèd buttèr
- 3 tàblèspoons grànulàtèd sugàr
- pinch of sàlt
FOR THÈ FILLING:
- 16 ouncès crèàm chèèsè, àt room tèmpèràturè
- 1/2 cup grànulàtèd sugàr
- 1/2 cup firmly pàckèd light brown sugàr
- 2 tèàspoons vànillà èxtràct
- 1 cup hèàvy crèàm
DIRÈCTIONS:
TO MÀKÈ THÈ CRUST:
- Prèhèàt ovèn to 350°F.
- Combinè thè flour, sugàr, ànd sàlt. Àdd thè buttèr, ànd mix with à pàstry blèndèr, à fork, or your fingèrs until thoroughly combinèd. Thè mixturè will bè crumbly but should hold togèthèr whèn pinchèd.
- Prèss thè crust mixturè into thè bottom ànd up thè sidès of à 9-inch tàrt pàn with à rèmovàblè bottom.*
- Bàkè 20 to 25 minutès, or until thè crust is lightly brownèd. Do not ovèrbàkè, or thè crust will bècomè too hàrd. Sèt àsidè to cool