Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Easy Fried Chicken With Cream Gravy Recipe


Ingrèdiènts
For thè Chickèn:
  • 2 tàblèspoons pàprikà
  • 2 tàblèspoons frèshly ground blàck pèppèr
  • 2 tèàspoons gàrlic powdèr
  • 2 tèàspoons drièd orègàno
  • 1/2 tèàspoon càyènnè pèppèr
  • 4 bonèlèss, skinlèss chickèn thighs (àbout 4 ouncès èàch), or 2 bonèlèss, skinlèss chickèn brèàsts (àbout 8 ouncès èàch), cut ànd poundèd into 4 cutlèts (sèè notè)
  • 1 cup buttèrmilk
  • 1 làrgè ègg
  • 1 tàblèspoon plus 2 tèàspoons koshèr sàlt, dividèd
  • 1 1/2 cups àll-purposè flour
  • 1/2 cup cornstàrch
  • 1 tèàspoon bàking powdèr
  • 4 cups vègètàblè shortèning or pèànut oil, for frying
For thè Crèàm Gràvy:
  • 2 tàblèspoons unsàltèd buttèr
  • 1 smàll onion, finèly choppèd (àbout 3/4 cup)
  • 2 mèdium clovès gàrlic, mincèd (àbout 2 tèàspoons)
  • 2 tàblèspoons àll-purposè flour
  • 1 cup wholè milk
  • 3/4 cup hèàvy crèàm
  • Koshèr sàlt ànd frèshly ground blàck pèppèr
Dirèctions