Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crispy Parmesan Romano Chicken with Lemon Garlic Pasta


Ingrèdiènts
ROMÀNO CHICKÈN:
  • 1/2 lb chickèn brèàsts, buttèrflièd or thinly cut into cutlèts
  • sàlt ànd pèppèr
  • 1/2 cup finèly gràtèd pàrmèsàn chèèsè
  • 1 ègg
  • dry pàrslèy
  • 1/2 cup pànko brèàd crumbs, homèmàdè or storè-bought
  • oil for frying - I usèd combinàtion of olivè oil ànd sunflowèr oil
LÈMON GÀRLIC PÀSTÀ:
  • 1/2 lb linguinè or spàghètti or othèr pàstà
  • juicè from 1 lèmon, or to tàstè
  • 3 clovès gàrlic, mincèd
  • zèst from 1/4 lèmon
  • 2 Tbsp buttèr, cold
  • 2-3 Tbsp whipping crèàm, or to tàstè
  • sàlt, pèppèr
Instructions
ROMÀNO CHICKÈN:
  1. Plàcè pàrmèsàn chèèsè in à shàllow dish. In ànothèr dish, put bèàtèn ègg with dry pàrslèy; in third dish put pànko brèàd crumbs.
  2. Sèàson chickèn cutlèts with sàlt ànd pèppèr; drèdgè with pàrmèsàn chèèsè, dip into bèàtèn ègg; prèss thè chickèn in pànko brèàd crumbs to coàt on both sidès; shàkè off thè èxcèss.
  3. Hèàt olivè oil in à pàn; àdd chickèn cutlèts ànd cook on low hèàt until goldèn ànd cookèd through.
LÈMON GÀRLIC PÀSTÀ:
  1. Cook pàstà àccording to pàckàgè dirèction; dràin (rèsèrvè àbout 1/2 cup pàstà wàtèr).
  2. Àdd lèmon juicè to à pàn; àdd gàrlic, lèmon zèst, à pinch of sàlt ànd pèppèr, ànd cook until liquid is rèducèd to àbout hàlf.
  3. Àdd 1 Tbsp buttèr ànd slowly mèlt into your sàucè, whilè swirling thè pàn; àdd ànothèr 1 Tbsp buttèr ànd rèpèàt; stir in whipping crèàm ànd àbout 2 Tbsp pàstà wàtèr.
  4. Àdd cookèd pàstà ànd toss to combinè. Sèrvè romàno chickèn ovèr lèmon gàrlic pàstà.