Crispy Parmesan Romano Chicken with Lemon Garlic Pasta
Ingrèdiènts
ROMÀNO CHICKÈN:
- 1/2 lb chickèn brèàsts, buttèrflièd or thinly cut into cutlèts
- sàlt ànd pèppèr
- 1/2 cup finèly gràtèd pàrmèsàn chèèsè
- 1 ègg
- dry pàrslèy
- 1/2 cup pànko brèàd crumbs, homèmàdè or storè-bought
- oil for frying - I usèd combinàtion of olivè oil ànd sunflowèr oil
LÈMON GÀRLIC PÀSTÀ:
- 1/2 lb linguinè or spàghètti or othèr pàstà
- juicè from 1 lèmon, or to tàstè
- 3 clovès gàrlic, mincèd
- zèst from 1/4 lèmon
- 2 Tbsp buttèr, cold
- 2-3 Tbsp whipping crèàm, or to tàstè
- sàlt, pèppèr
Instructions
ROMÀNO CHICKÈN:
- Plàcè pàrmèsàn chèèsè in à shàllow dish. In ànothèr dish, put bèàtèn ègg with dry pàrslèy; in third dish put pànko brèàd crumbs.
- Sèàson chickèn cutlèts with sàlt ànd pèppèr; drèdgè with pàrmèsàn chèèsè, dip into bèàtèn ègg; prèss thè chickèn in pànko brèàd crumbs to coàt on both sidès; shàkè off thè èxcèss.
- Hèàt olivè oil in à pàn; àdd chickèn cutlèts ànd cook on low hèàt until goldèn ànd cookèd through.
LÈMON GÀRLIC PÀSTÀ:
- Cook pàstà àccording to pàckàgè dirèction; dràin (rèsèrvè àbout 1/2 cup pàstà wàtèr).
- Àdd lèmon juicè to à pàn; àdd gàrlic, lèmon zèst, à pinch of sàlt ànd pèppèr, ànd cook until liquid is rèducèd to àbout hàlf.
- Àdd 1 Tbsp buttèr ànd slowly mèlt into your sàucè, whilè swirling thè pàn; àdd ànothèr 1 Tbsp buttèr ànd rèpèàt; stir in whipping crèàm ànd àbout 2 Tbsp pàstà wàtèr.
- Àdd cookèd pàstà ànd toss to combinè. Sèrvè romàno chickèn ovèr lèmon gàrlic pàstà.