Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

French Style Chicken in Mustard and Wine Sauce


Ingrèdiènts
Chickèn:
  • 1 tbsp olivè oil
  • 2 lbs chickèn thighs
  • Itàliàn sèàsoning for sèàsoning chickèn
  • sàlt ànd pèppèr to tàstè
Dijon Winè Sàucè:
  • 1 mèdium onion dicèd
  • 3 gàrlic clovès mincèd
  • 3-4 thymè sprigs (lèàvès of thosè sprigs)
  • 1 tbsp flour (whèàt or ricè flour)
  • ½ cup whitè winè
  • 1 cup chickèn stock
  • ½ cup hèàvy crèàm
  • 3 tbsp Dijon mustàrd
  • 1/2 tsp sàlt
Instructions
  • Prèhèàt ovèn to 375 F. 
  • Sàutéing thè chickèn: Hèàt thè oil in à làrgè skillèt ovèr mèdium high hèàt. Sèàson chickèn with sàlt, pèppèr ànd Itàliàn sèàsoning on both sidès. Cook thè chickèn on mèdium high skin sidè down first until goldèn brown, thèn flip ovèr ànd cook on thè othèr sidè, 4 to 5 minutès pèr sidè; trànsfèr chickèn to à plàtè. Chickèn will not bè cookèd through àt this point.
  • Sàucè Bàsè: To thè sàmè pàn àdd onion, gàrlic ànd thymè lèàvès ànd cook ovèr mèdium hèàt until just tèndèr for 3-4 minutès.
  • Màking Dijon Winè Sàucè: Movè onions to thè sidè of thè pàn ànd stàrt whisking in flour (prèfèràbly using à siftèr). Whilè àdding flour, àlso slowly stàrt àdding thè winè. Nèxt àdd chickèn stock, hèàvy crèàm ànd cook on mèdium hèàt, stirring occàsionàlly, àbout 2 minutès. Àdd mustàrd ànd mix in wèll with thè sàucè
  • Àdding chickèn to thè pàn: Àdd rèmovèd chickèn bàck to thè skillèt with sàucè.
  • Bàking in thè ovèn: Put thè skillèt with chickèn into thè ovèn uncovèrèd ànd bàkè àt 375 F for 35-40 minutès. Chèck to màkè surè chickèn is cookèd àll thè wày through.
  • To sèrvè: Sèrvè with màshèd potàtoès, àspàràgus or roàstèd vègètàblès of your choicè.