Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Perfect Chocolate Chip Cookies


Ingrèdiènts
  • 1 1/2 cups all-purposè flour sèè notès bèlow
  • 1 tèaspoon baking soda
  • 1/2 tèaspoon salt
  • 1/2 cup unsaltèd buttèr sèè notès bèlow, room tèmpèraturè
  • 1/2 cup firmly packèd light brown sugar
  • 6 tablèspoons granulatèd sugar
  • 1 largè ègg
  • 1 tèaspoon vanilla èxtract
  • 2 1/4 cups sèmiswèèt chocolatè chips I usèd Ghiradèlli sèmi-swèèt
Instructions
  1. Prèhèat thè ovèn to 350°F and linè 2 baking shèèts with parchmènt papèr or spray with non-stick spray.. (To gèt bèst rèsults, usè parchmènt papèr)
  2. In a mèdium bowl, sift thè flour, baking soda and salt togèthèr.
  3. In anothèr largè bowl, using an èlèctric mixèr at mèdium spèèd, bèat togèthèr thè buttèr, and sugars until smooth and mixèd togèthèr wèll.
  4. Add thè ègg and vanilla and mix on low spèèd until mixèd in.
  5. Gradually add thè flour mixturè and mix in until just incorporatèd. Do not kèèp mixing - do not ovèrmix.
  6. Add chocolatè chips and stir with a woodèn spoon, again no ovèrmixing, just until incorporatèd.
Gèt full rècipè, plèasè visit hèrè @thebakingchocolatess.