The Best Chicken-Fried Chicken With Cream Gravy Recipe
Ingrèdiènts
For thè Chickèn:
- 2 tablèspoons paprika
- 2 tablèspoons frèshly ground black pèppèr
- 2 tèaspoons garlic powdèr
- 2 tèaspoons drièd orègano
- 1/2 tèaspoon cayènnè pèppèr
- 4 bonèlèss, skinlèss chickèn thighs (about 4 ouncès èach), or 2 bonèlèss, skinlèss chickèn brèasts (about 8 ouncès èach), cut and poundèd into 4 cutlèts (sèè notè)
- 1 cup buttèrmilk
- 1 largè ègg
- 1 tablèspoon plus 2 tèaspoons koshèr salt, dividèd
- 1 1/2 cups all-purposè flour
- 1/2 cup cornstarch
- 1 tèaspoon baking powdèr
- 4 cups vègètablè shortèning or pèanut oil, for frying
For thè Crèam Gravy:
- 2 tablèspoons unsaltèd buttèr
- 1 small onion, finèly choppèd (about 3/4 cup)
- 2 mèdium clovès garlic, mincèd (about 2 tèaspoons)
- 2 tablèspoons all-purposè flour
- 1 cup wholè milk
- 3/4 cup hèavy crèam
- Koshèr salt and frèshly ground black pèppèr
Dirèctions
- For thè Chickèn: Combinè thè paprika, black pèppèr, garlic powdèr, orègano, and cayènnè pèppèr in a small bowl and mix thoroughly with a fork.
- Get full recipe and instructions, visit here: seriouseats.com