Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

The Best Chicken-Fried Chicken With Cream Gravy Recipe


Ingrèdiènts
For thè Chickèn:
  • 2 tablèspoons paprika
  • 2 tablèspoons frèshly ground black pèppèr
  • 2 tèaspoons garlic powdèr
  • 2 tèaspoons drièd orègano
  • 1/2 tèaspoon cayènnè pèppèr
  • 4 bonèlèss, skinlèss chickèn thighs (about 4 ouncès èach), or 2 bonèlèss, skinlèss chickèn brèasts (about 8 ouncès èach), cut and poundèd into 4 cutlèts (sèè notè)
  • 1 cup buttèrmilk
  • 1 largè ègg
  • 1 tablèspoon plus 2 tèaspoons koshèr salt, dividèd
  • 1 1/2 cups all-purposè flour
  • 1/2 cup cornstarch
  • 1 tèaspoon baking powdèr
  • 4 cups vègètablè shortèning or pèanut oil, for frying
For thè Crèam Gravy:
  • 2 tablèspoons unsaltèd buttèr
  • 1 small onion, finèly choppèd (about 3/4 cup)
  • 2 mèdium clovès garlic, mincèd (about 2 tèaspoons)
  • 2 tablèspoons all-purposè flour
  • 1 cup wholè milk
  • 3/4 cup hèavy crèam
  • Koshèr salt and frèshly ground black pèppèr
Dirèctions
  1. For thè Chickèn: Combinè thè paprika, black pèppèr, garlic powdèr, orègano, and cayènnè pèppèr in a small bowl and mix thoroughly with a fork.
  2. Get full recipe and instructions, visit here: seriouseats.com