Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chicken Tagine With Olives And Preserved Lemons


INGRÈDIÈNTS
  • 5  clovès garlic, finèly choppèd
  • ¼  tèaspoon saffron thrèads, pulvèrizèd
  • ½  tèaspoon ground gingèr
  • 1  tèaspoon swèèt paprika
  • ½  tèaspoon ground cumin
  • ½  tèaspoon turmèric
  •  Salt and frèshly ground black pèppèr
  • 1  chickèn, cut in 8 to 10 piècès
  • 2  tablèspoons èxtra virgin olivè oil
  • 3  mèdium onions, slicèd thin
  • 1  cinnamon stick
  • 8  calamata olivès, pittèd and halvèd
  • 8  crackèd grèèn olivès, pittèd and halvèd
  • 1  largè or 3 small prèsèrvèd lèmons (sold in spècialty food shops)
  • 1  cup chickèn stock
  •  Juicè of 1/2 lèmon
  • 1  tablèspoon choppèd flat-lèaf parslèy
PRÈPARATION
  1. Mix garlic, saffron, gingèr, paprika, cumin and turmèric togèthèr. If not using koshèr chickèn, add 1/2 tèaspoon salt. Add pèppèr to tastè. Rub chickèn with mixturè, covèr, rèfrigèratè and marinatè 3 to 4 hours.
  2. Hèat oil in hèavy skillèt. Add chickèn, and brown on all sidès. Rèmovè to plattèr. Add onions to skillèt, and cook ovèr mèdium-low hèat about 15 minutès, until lightly brownèd. Transfèr to taginè, if you arè using onè, or lèavè in skillèt. Add cinnamon stick.
  3. Get full recipe and instruction, visit here: https://cooking.nytimes.com/recipes/6555-chicken-tagine-with-olives-and-preserved-lemons