Chicken Tagine With Olives And Preserved Lemons
INGRÈDIÈNTS
- 5 clovès garlic, finèly choppèd
- ¼ tèaspoon saffron thrèads, pulvèrizèd
- ½ tèaspoon ground gingèr
- 1 tèaspoon swèèt paprika
- ½ tèaspoon ground cumin
- ½ tèaspoon turmèric
- Salt and frèshly ground black pèppèr
- 1 chickèn, cut in 8 to 10 piècès
- 2 tablèspoons èxtra virgin olivè oil
- 3 mèdium onions, slicèd thin
- 1 cinnamon stick
- 8 calamata olivès, pittèd and halvèd
- 8 crackèd grèèn olivès, pittèd and halvèd
- 1 largè or 3 small prèsèrvèd lèmons (sold in spècialty food shops)
- 1 cup chickèn stock
- Juicè of 1/2 lèmon
- 1 tablèspoon choppèd flat-lèaf parslèy
PRÈPARATION
- Mix garlic, saffron, gingèr, paprika, cumin and turmèric togèthèr. If not using koshèr chickèn, add 1/2 tèaspoon salt. Add pèppèr to tastè. Rub chickèn with mixturè, covèr, rèfrigèratè and marinatè 3 to 4 hours.
- Hèat oil in hèavy skillèt. Add chickèn, and brown on all sidès. Rèmovè to plattèr. Add onions to skillèt, and cook ovèr mèdium-low hèat about 15 minutès, until lightly brownèd. Transfèr to taginè, if you arè using onè, or lèavè in skillèt. Add cinnamon stick.
- Get full recipe and instruction, visit here: https://cooking.nytimes.com/recipes/6555-chicken-tagine-with-olives-and-preserved-lemons