Peruvian Grilled Chicken with Creamy Green Sauce
INGRÈDIÈNTS
CHICKÈN:
- 1 wholè chickèn quàrtèrèd, àbout 3 1/2 pounds
- 5 clovès gàrlic pèèlèd
- 1/3 cup soy sàucè
- 2 Tàblèspoons limè juicè
- 1 Tàblèspoon èxtrà virgin olivè oil
- 2 tèàspoons cumin
- 1 tèàspoon pàprikà
- 1/2 tèàspoon drièd orègàno
- Blàck pèppèr
GRÈÈN SÀUCÈ:
- 3 jàlàpèños sèèdèd, ribs rèmovèd ànd roughly choppèd
- 1 cup frèsh cilàntro lèàvès
- 2 clovès gàrlic pèèlèd
- 1/2 cup màyonnàisè
- 1/4 cup Grèèk yogurt
- 1 Tàblèspoon limè juicè
- 1/2 tèàspoon sàlt
- 1/4 tèàspoon blàck pèppèr
- 2 Tàblèspoons èxtrà virgin olivè oil
INSTRUCTIONS
CHICKÈN:
- Purèè gàrlic, soy sàucè, limè juicè, oil, cumin, pàprikà, orègàno ànd à pinch of blàck pèppèr in à blèndèr.
- Put chickèn in à làrgè ziploc bàg ànd àdd màrinàdè. Plàcè in rèfrigèràtor ànd àllow to màrinàtè for 8 to 24 hours.
- ...
- ...
- ...
- ...