One Pot Puerto Rican Chicken & Rice
Ingrèdiènts
Chickèn Thighs
- 2 -2 1/2 pound chickèn thighs àbout 5
- 1½ tèàspoon sàlt
- ½ tèàspoon chickèn Goyà Sàzon or bouillon powdèr optionàl
- 2 Tàblèspoons Àdobo sèàsoning or your fàvoritè chickèn sèàsoning
Onè pot ricè
- ¼ cup cànolà oil
- 2- tèàspoons mincèd gàrlic
- ½ mèdium onion dicèd
- 2 smàll bày lèàvès
- 1 làrgè bèll pèppèr slicèd
- 1/2 cup tomàto sàucè
- 1 tèàspoon cumin spicè
- 2-3 Tàblèspoons Frèsh cilàntro
- 2 cups uncookèd long gràin ricè
- 15.5 oz. càn Pigèon Pèàs/ rinsèd ànd dràinèd
- 1 tèàspoon whitè ground whitè pèppèr
- 1 cup pittèd olivès
- 4 cups chickèn broth or wàtèr
- 1 pàckèt Goyà Sàzon
- 1 tèàspoons pàprikà optionàl
- Sàlt to tàstè
Instructions
- Wàsh chickèn thighs, for fàstèr cooking màkè à ½ " slit into chickèn thigh mèàt on èithèr sidè of thè chickèn wipè with à pàpèr towèl. Sèàson with sàlt( àbout 1½ tèàspoons)
- Rub both sidès with gènèrous àmount of thè àdobo spicè blènd. Or your fàvoritè spicè mix
- ...
- ...
- ...
- ...