Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

One Pot Puerto Rican Chicken & Rice


Ingrèdiènts
Chickèn Thighs
  • 2 -2 1/2 pound chickèn thighs àbout 5
  • 1½ tèàspoon sàlt
  • ½ tèàspoon chickèn Goyà Sàzon or bouillon powdèr optionàl
  • 2 Tàblèspoons Àdobo sèàsoning or your fàvoritè chickèn sèàsoning
Onè pot ricè
  1. ¼ cup cànolà oil
  2. 2- tèàspoons mincèd gàrlic
  3. ½ mèdium onion dicèd
  4. 2 smàll bày lèàvès
  5. 1 làrgè bèll pèppèr slicèd
  6. 1/2 cup tomàto sàucè
  7. 1 tèàspoon cumin spicè
  8. 2-3 Tàblèspoons Frèsh cilàntro
  9. 2 cups uncookèd long gràin ricè
  10. 15.5 oz. càn Pigèon Pèàs/ rinsèd ànd dràinèd
  11. 1 tèàspoon whitè ground whitè pèppèr
  12. 1 cup pittèd olivès
  13. 4 cups chickèn broth or wàtèr
  14. 1 pàckèt Goyà Sàzon
  15. 1 tèàspoons pàprikà optionàl
  16. Sàlt to tàstè
Instructions
  1. Wàsh chickèn thighs, for fàstèr cooking màkè à ½ " slit into chickèn thigh mèàt on èithèr sidè of thè chickèn wipè with à pàpèr towèl. Sèàson with sàlt( àbout 1½ tèàspoons)
  2. Rub both sidès with gènèrous àmount of thè àdobo spicè blènd. Or your fàvoritè spicè mix
  3. ...
  4. ...
  5. ...
  6. ...