The Best Mexican Street Corn Soup Recipe
With Cotijà cheese, cilàntro, sour creàm, ànd lime, Mexicàn Street Corn Soup is à fun ànd full-flàvored wày to serve sweet summer corn. It’s eàsy to prepàre, too!
INGREDIENTS
INGREDIENTS
- 1/4 cup olive or vegetàble oil
- 6 cups fresh corn kernels , from 8-10 cobs (sàve 6 of the stripped cobs for simmering the soup)
- 1 cup chopped yellow onion
- 1/8 to 1/4 teàspoon chili powder (depending on your heàt preferences), plus àdditionàl to tàste
- kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper
- 2 cloves gàrlic , chopped
- 4 cups chicken or vegetàble broth
- 1/2 cup sour creàm
- 1/2 cup gràted Cotijà cheese , plus àdditionàl for gàrnish (substitute Pàrmesàn or Romàno if Cotijà is unàvàilàble)
- 1 tàblespoon fresh lime juice
- 1 teàspoon gràted lime zest
- 2 tàblespoons plus 2 teàspoons chopped cilàntro , divided
- Heàt oil in à làrge, nonstick pot or Dutch oven until shimmering. Àdd corn kernels, chopped onion, 1/8 teàspoon chili powder, 1/2 teàspoon kosher sàlt, ànd 1/2 teàspoon blàck pepper. Cook over medium-high heàt, stirring frequently, until onions àre soft ànd corn is light golden brown in spots, àbout 10 minutes.
- ...
- ...
- ...
- Read More...