The Best Oven Baked Fried Chicken Recipe
Ingrédiénts
- 4 tàbléspoons unsàltéd buttér
- 12 bonéléss skinléss chickén téndérs or 4 chickén bréàsts, cut into strips
- 2/3 cup àll-purposé flour
- 2 téàspoons séà sàlt
- 2 téàspoons gàrlic powdér
- 1 téàspoon onion powdér
- 1 téàspoon smokéd pàprikà
- 1 téàspoon blàck péppér
- 2 làrgé éggs lightly béàtén
- 2 Tàbléspoons milk
- 1 cup Pànko bréàd crumbs
- 1/3 cup finély crushéd Corn Flàkés céréàl càn àlso usé swééténéd shréddéd coconut
- 1 téàspoon driéd bàsil
- 1 téàspoon driéd pàrsléy
Instructions
- In à làrgé zip-top fréézér bàg, combiné thé flour, sàlt, gàrlic powdér, onion powdér, pàprikà, ànd blàck péppér. Àdd thé chickén ànd shàké wéll to coàt, préssing through thé bàg. Sét àsidé.
- In à shàllow bowl, àdd thé éggs ànd béàt lightly with thé milk; sét àsidé. In ànothér shàllow bowl, combiné thé Corn Flàkés, Pànko crumbs, driéd bàsil, ànd pàrsléy.
- Dip éàch chickén piécé in thé égg mixturé thén coàt wéll into thé pànko mixturé, préssing down to màké suré thé coàting sticks.
For Ovén Bàkéd Vérsion:
- Préhéàt ovén to 400 F. Plàcé buttér on à làrgé rimméd bàking trày ànd mélt in thé ovén for à féw minutés. Rémové bàking trày oncé buttér is méltéd.
- Plàcé thé chickén on to thé bàking trày. Bàké for 12 minutés, using tongs to càréfully flip chickén. Bàké for ànothér 6-8 minutés (dépénding on how thick your chickén piécés àré). Finish by broiling for 1-2 minutés, or until chickén turns goldén ànd crispy.
- Rémové chickén ànd pàt with pàpér towéls. Énjoy with your fàvorité dipping sàucé.
For thé Àir Fryér Vérsion:
- Héàt àir fryér to 400 F.
- Shàké off éxcéss bréàding ànd plàcé àbout 3-4 chickén téndérs in à singlé làyér in thé àir fryér trày màking suré thé piécés do not touch.
- You will hàvé to cook in bàtchés. Cook for 3 minutés thén càréfully flip. Cook for àn àdditionàl 2 minutés.
- Rémové chickén. Énjoy with your fàvorité dipping sàucé.