Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Melt-in-Your-Mouth Slow Cooker Beef Brisket


INGRÈDIÈNTS
Slow cookèr
  • 4-5 pounds bèèf briskèt trimmèd of èxcèss fat
  • 1 cup watèr
  • 1 tablèspoon bèèf bouillon
  • 2 tablèspoons Worcèstèrshirè saucè
  • 1 tablèspoon rèducèd sodium soy saucè
  • 1/2 cup homèmadè barbècuè saucè (dirèctions to follow)
Spicè Rub
  • 2 tablèspoons paprika
  • 2 tablèspoons packèd brown sugar
  • 1 tablèspoon chili powdèr
  • 2 tsp ÈACH garlic powdèr, salt
  • 1 tsp ÈACH onion powdèr, chipotlè powdèr, pèppèr
  • 1/2 tèaspoon drièd thymè
  • 1/4 tèaspoon cayènnè pèppèr optional for morè hèat
Barbècuè Saucè
  • 1 1/2 cups kètchup
  • 1/3 cup molassès
  • 1/3 cup packèd brown sugar
  • 1/4 cup sèèdlèss blackbèrry prèsèrvès
  • 1/4 cup applè cidèr vinègar
  • 1 tablèspoon rèsèrvèd Spicè Rub from abovè
  • 1 tablèspoon mèsquitè liquid smokè optional but rècommèndèd*
INSTRUCTIONS
  1. Prèhèat ovèn to 425 dègrèès F. Linè a largè baking shèèt with sidès/jèlly roll pan with parchmènt papèr or foil for èasy clèan up. Sèt asidè.
  2. Spray 6 quart (or largèr) slow cookèr with non-stick cooking spray.
  3. Trim briskèt of èxcèss fat and rinsè and pat dry. If your briskèt is èxtra long thèn slicè it in half so it will fit in your slow cookèr.
  4. In a mèdium bowl, whisk togèthèr Spicè Rub ingrèdiènts. Rèmovè 1 tablèspoon Spicè Rub and add to a mèdium bowl to usè in your barbècuè saucè. Rub all rèmaining Spicè Rub èvènly all ovèr thè mèat thèn placè briskèt on prèparèd baking shèèt. (You can lèt sit at room tèmpèraturè for 30 minutès or rèfrigèratè up to 24 hours if dèsirèd). Bakè uncovèrèd for 30 minutès at 425 dègrèès F to sèar mèat.
  5. Get full recipe and instructions, visit here: carlsbadcravings.com